Aktualitások Rólunk Kapcsolat Shop Biztosítások

Fotóalbum Tanfolyamok Programok Felszerelés

Hírlevél Letöltések Linkek Nálunk VégeztekHorvátország, 2006 június második fele.
Két év kihagyás után ismét vitorlás túrára indultunk. Irány az ADRIA kék vize.

Sajnos az egy hét alatt mindössze másfél órát sikerült vitorláznunk, mert "rossz" volt az idő.
Ezerrel sütött a nap, a levegő hőmérséklete 28-32oC volt, a víz is felmelegedett 25oC körülire.
A szél meg vagy nem fújt, vagy tökéletesen szembe...

A trogiri öbölben, Kastel Gomilicában szálltunk hajóra, egy Elan 431-es vitorlásra,
melynek Kurba Mala ( Kis Szarvacska !!!! ) volt a neve...  • Első napon a ladik átvétele után Vis volt a célpont.

  • Másnap megnéztük a Bisevo-i kék barlangot, majd tovább indultunk Hvar felé, ahol az erősebbek felkapaszkodtak a várhoz, élvezve a nekünk szokatlan növényzetet - agavék, kaktuszok, - és a csodálatos kilátást az óvárosra és a kikötőre.

  • Harmadik napon Korcula mellett eltröfögve megérkeztünk Mljet-re, a Zöld szigetre, ahol megfürödtünk az Ezüst tóban, ahol Winnetou is úszott. (Itt forgatták ugyanis Gojco Mitic főszereplésével az Ezüst tó kincse című filmet...)

  • Hajnali (3 óra) indulás után, délig hajózva elértük Dubrovnik falait. Ez is olyan élmény volt, amit csak a vízi járművek utasai élvezhetnek... kikötés után rongyosra jártuk lábainkat az óváros utcáin, csodálva a sok látnivalót, magunkba szívva az egyedülálló Raguzai hangulatot. Végigsétáltunk a várfal 1800 méteres teljes hoszzán, beültünk kis kocsmákba, éttermekbe. Sajnos kevés időnk volt ahhoz, hogy mindent láthassunk.

  • Ötödik napunkon Korcula volt a cél, ahol utazásunk során a legjobban felszeret marinában kötöttünk ki. Az óváros félszigete kicsi, hamar bejárható, erős középkori hangulatot áraszt. Az utikönyv szerint: "Itt született Marco Polo. ... Vagy máshol." Meg is néztük a házat, ahol született. Vagy nem.

  • Következő megállónk Makarska volt. Épp a Horvátok játszottak az Ausztrálokkal a focivébén ki-ki meccset. Őrületes hangulat volt. Sajnos elvesztették, így az éjszaka további részében már nem sörözhettünk a diadalittas szurkolókkal...

  • Utolsó napunk már a visszaúttal telt, de azért volt kedvünk időutazást tenni Split római kori emlékei között.
    Nyaralásunk záróvacsoráját Trogirban fogyasztottuk el. Ez a város a Világörökség része immár tíz éve. A szépen rendberakott épületek között a jól ismert és szeretett középkor várt ránk. Csak az árak voltak maiak...


És most lássuk a fotókat...
 


Manta Búvárcentrum ©2006 Rozo